Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

4 μύθοι και 1 αλήθεια


papandreou_4
Ζούμε ίσως την πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας σε αυτή την χώρα και αντί να επικεντρωνόμαστε στην ουσία των πραγμάτων, μέρος του πολιτικού συστήματος σκόπιμα αποφεύγει να καταδικάσει τις λασπολογίες και τους μύθους που καλλιεργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η εξυπηρέτηση του κομματικού συμφέροντος, υπερτερεί της ιστορικής αλήθειας για κάποιους.
Αν κάποιος ξετυλίξει το κουβάρι της Ιστορίας από το 2009 και μετά θα δούμε διάφορες συνομοσιολογικές ιστορίες να πλανώνται πάνω από την ελληνική πραγματικότητα. Είναι γνωστή εξάλλου η τακτική των εξώφυλλων (που στο περιεχόμενο δεν λένε τίποτα), των blog-ικών «αποκαλύψεων» και των ανύπαρκτων φυσικών προσώπων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δυστυχώς ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του στην αναζήτηση της αλήθειας. Ακόμα επομένως και όταν, μέσω στοιχείων αποδείξεις πως δεν είσαι «ελέφαντας», αυτό που μένει είναι η ρετσινιά και η αλήθεια που έπλασαν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ.
Προκειμένου να γίνω απολύτως κατανοητός, θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα γεγονότα. Γεγονότα, που ενώ αρχικά ήταν πρωτοσέλιδα και πρώτα θέματα στα δελτία ειδήσεων, όταν αποκαταστάθηκε η αλήθεια, πέρασε στα ψιλά. Γεγονότα, που στόχο είχαν τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Αρχικά είχαμε τις φήμες περί επενδύσεων του Ανδρέα Παπανδρέου (αδερφό του Γιώργου Παπανδρέου) σε συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου, γνωστά και ως CDS. Το δικαστήριο ήταν καταδικαστικό για τον συκοφάντη και μυθοπλάστη Π.Καμμένο, που στο δικαστήριο υποστήριξε ότι έκανε το κοινοβουλευτικό του έργο για λογαριασμό την Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα αθώωσε πανηγυρικά τον κ. Παπανδρέου.
Μετά ήταν η Μαργαρίτα Παπανδρέου και η υποτιθέμενη εμπλοκή της στην λίστα Λαγκάρντ, λίστα η οποία ήρθε στην Ελλάδα από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Με έγγραφο του ΣΔΟΕ κατόπιν έρευνας δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο.
Είχαμε επίσης και το θέμα των οικονομικών του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Πάλι το ΣΔΟΕ σε έκθεσή του κατά την περάτωση ελέγχου αναφέρει την μη τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος.
Τέλος, ακούμε από την κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου τα περί εξεταστικής για το Μνημόνιο και τα περί “πειραγμένου” ελλείμματος το 2009. Βέβαια, είναι απορίας άξιο πως θα γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, όταν υπουργός της κυβέρνησης πριν την ένταξη, μετέχει στην κυβέρνηση, ως κύριος κυβερνητικός εταίρος.
Φυσικά και η κυβέρνηση έχει χρέος να κάνει εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο. Μία εξεταστική όμως που θα αξιολογήσει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και υπόσταση και δεν θα έχει πολιτικές σκοπιμότητες. Ελπίζουμε, «η κυβέρνηση της Αριστεράς», να μην γίνει «ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς» και η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον Κώστα Καραμανλή.
Και για την ιστορική αλήθεια, παραποίηση τρόπου μέτρησης του ελλείμματος έγινε μόνο το 2004 από τον κ. Αλογοσκούφη(πρώην Υπ. Οικονομικών στην κυβ. Καραμανλή).
Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Παπαγόρας Δημήτριος
(Υπογραφών ιδρυτικής διακήρυξης ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Πρώην μέλος Κ.Σ. Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ιδιωτικός Υπάλληλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου