Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Θανάσης Σπονδυλίδης: Ο Αγώνας αυτός είναι καθημερινός

Λοιπόν, ασχέτως αποτελεσμάτων, είναι τιμή και ευθύνη για την συνέχεια, γι ακόμη μία φορά, η ανταπόκριση στο πρόσωπο μου, των 1100 περίπου φίλων και συμπολιτών που με κατέταξαν στην έβδομη θέση του ψηφοδελτίου στην δύσκολη Β' Αθήνας.
Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.
Ανάλυση δεν μπορεί να γίνει ακόμη.
Μία παρατήρηση μόνο που βγαίνει σαν deja vu μέσα από την δεκαετή εμπειρία μου στα κοινά.
Συνεργάστηκα στενά στην πορεία μου μέχρι σήμερα, με τρεις διαφορετικούς, σε πολλά, αλλά ικανότατους, σοβαρούς, και κυρίως ηθικούς ανθρώπους: τον Θόδωρο Σπονδυλίδη, το Γιάννη Σγουρό και το Γιώργο Παπανδρέου. Και με τους τρεις, σε διαφορετικά επίπεδα πολιτικής, αποκόμισα τεράστια εμπειρία...όμως δεν μπορώ να μην σημειώσω τα κοινά στοιχεία μεταξύ τους (εξού και το deja vu):

1. Και οι τρεις κατηγορήθηκαν με τόννους λάσπης: ως ανήθικοι, εγωκεντρικοί, φιλόδοξοι, με κακούς συνεργάτες (το λεγόμενο περιβάλλον) και προσωπολάτρες οπαδούς...
2. Και στους τρεις, περιέργως, αναγνωρίστηκε (μετά θητείας) το τεράστιο έργο τους και η συμβολή τους στα επίπεδα που υπηρέτησαν.
3. Και οι τρεις μισήθηκαν από τόσους όσους αγαπήθηκαν.
4. Και οι τρεις κατηγορήθηκαν λυσσαλέα από τους "ευεργετηθέντες".
5. Και τους τρεις, τους κατέταξαν οι πολίτες σε άλλη μοίρα, για λόγους που οι ίδιοι οι πολίτες δεν μπορούν να δηλώσουν με ξεκάθαρο λόγο, και στην πιό κρίσιμη καμπή της πολιτικής τους παρουσίας...
Τα συμπεράσματα είναι δικά μου...τα διαθέτω προς διανόηση.
Τα δικά σας κάντε τα εσείς...σήμερα που ζούμε τις μέρες της "ανατροπής".
Φιλιά και καλό αγώνα,
είπαμε ΑΥΤΟΣ είναι καθημερινός: το μεγαλύτερο δίδαγμα από τους παραπάνω δασκάλους. Συνεχίζω το "διάβασμα" με τα μαθήματα τους. Η ύλη ατελείωτη!

Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου