Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Γιώργος Κύρτσος: Η κυβέρνηση Καραμανλή πρωταγωνίστησε στη χρεοκοπία



Για τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή στη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου, έκανε λόγο ο Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στην Ελλη Στάη.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μίλησε στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Το TheTOC στα Παραπολιτικά 90,1» όπου έριξε ευθύνες στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου.

«Στη ΝΔ δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι ακριβώς συνέβη από το 2004 μέχρι το 2009. Αν δηλαδή η τότε κυβέρνηση Καραμανλή συνέβαλε στη χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου ή όχι.»

Εσείς τι πιστεύετε;

 Συνέβαλε ναι ή όχι;

«Εγώ λέω ότι πρωταγωνίστησε, όχι απλώς συνέβαλε και το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η επιδότηση του ασφαλιστικού το 2004 ήταν 5δισ. τον χρόνο από τον προϋπολογισμό και μέχρι το 2009 έφτασε τα 15 δισ.»

Για τις διαπραγματεύσεις της νέας κυβέρνησης και το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο Κύρτσος έκανε λόγο για προεκλογική και επικοινωνιακή μπλόφα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάσισε όλη την προεκλογική εκστρατεία του στο υποτιθέμενο κούρεμα του χρέους γιατί κουρεύοντας το χρέος – εξαφανίζοντας το μισό – εξαφανίζεις και τα μισά τοκοχρεολύσια που αναλογούν στο χρέος, επομένως βρίσκεις λεφτά για οικονομική ανάπτυξη και για κοινωνικές παροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου