Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκινήσαμε και σπάσαμε το πέπλο σιωπής που υπήρχε τόσα χρόνια

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Γ. Παπανδρέου στη Συνδιάσκεψη: «Ξεκινήσαμε και σπάσαμε το πέπλο σιωπής που υπήρχε τόσα χρόνια. Μιλήσαμε για την τραγική κατάσταση που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, με τεράστιο χρέος και έλλειμμα. Με κλειστές στρόφιγγες χρηματοδότησης και την αναξιοπιστία της χώρας στο ζενίθ ελέω κυβέρνησης Καραμανλή.

Δόθηκε επιτέλους η ευκαιρία τόσο σε μένα, όσο και σε πολλούς από εσάς να εξηγήσουμε τα στερεότυπα που με γκαιμπελικό τρόπο μας αποδίδονταν. Για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν», για τα περί «διεφθαρμένης χώρας», ή περί «εισόδου στο Μνημόνιο από τον Παπανδρέου».

Για όλα όσα επινοήθηκαν και αναπτύχθηκαν εντέχνως από αυτούς που ήθελαν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της Δεξιάς.

Με τη βοήθεια πολλών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ανέλαβαν για γνωστούς λόγους εργολαβικά να καλλιεργήσουν την ταύτιση του πυροσβέστη με τον εμπρηστή. Από αυτούς που κυρίως ήθελαν να μην γίνεται συζήτηση για τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

 Δηλαδή, από όσους προγραμμάτισαν την πορεία τους προς την πρωθυπουργία πάνω στις εύκολες αντιμνημονιακές κορώνες, όπως ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Τσίπρας. Αγνοώντας τις πραγματικές ασθένειες της χώρας μας. Αυτές που σήμερα πρέπει με ειλικρίνεια και θάρρος να αντιμετωπίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου