Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μιχάλης Καρχιμάκης: «Ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα»


Νέες αποκαλύψεις από την περίοδο ανατροπής του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτή την φορά από τον υποψήφιο βουλευτή ΄Β Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη.

Ο τότε γραμματέας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μία άγνωστη πτυχή εκείνης της εποχής.

Μικρή ίσως, αλλά απολύτως ενδεικτική. Τεκμηριώνοντας όσα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο Παπανδρέου ανετράπη γιατί ο μεν Σαμαράς ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, ο δε Βενιζέλος αρχηγός».

Αποκάλυψε μία συζήτηση της οποίας και υπήρξε ωτακουστής, μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, όταν ήταν να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.

«Προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ.Κουρουμπλή να ψηφίσει. Έρχεται ο κ.Βενιζέλος και μου ζητάει να κάνω λίγο πιο πέρα. Και τον ακούω να λέει στον κ.Κουρουμπλή ‘ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα’», είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο κ.Καρχιμάκης, επαναλαμβάνοντας ότι το άκουσε ο ίδιος και προσθέτοντας πως δεν το διαψεύδει ο κ.Κουρουμπλής.


Υποστήριξε μάλιστα στην ίδια συνέντευξη ότι ρώτησε τον νυν υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αν άκουσε καλά και του το επιβεβαίωσε.

«Υπονόμευση υπήρχε», συνέχισε ο κ.Καρχιμάκης, «όταν ο κ. Λιντζέρης έβγαινε στο περιστύλιο και του έλεγε (στον κ.Παπανδρέου) ‘είσαι παρελθόν’, όταν εκβίαζαν βουλευτές και παραιτούνταν για να μη ψηφιστεί ο νόμος για το δημοψήφισμα, όταν οι άλλοι βουλευτές που ήταν της παρέας της σημερινής ηγετικής ομάδας, έλεγαν ότι ‘αν φέρεις το δημοψήφισμα δε ψηφίζουμε, δε δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης’. Όταν του παρήγγειλαν και του έλεγαν ‘θα σου δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης αρκεί να φύγεις’». Αυτά προς επίρρωσιν των γεγονότων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου