Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γιώργος Λεχουρίτης: «Βρισκόμαστε σε στάση εμπορίου από τους καταναλωτές»


Ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας με δηλώσεις του στο CRASHonline αναφέρει ότι θα υπάρξουν δεκάδες ακόμα λουκέτα αν δεν πάρει ξεκάθαρες θέσεις η κυβέρνηση.
Δώρον-άδωρον χαρακτηρίζεται για τους ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων η εκάστοτε περίοδος εκπτώσεων δεδομένου ότι το καταναλωτικό κοινό δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί στις όποιες καλές προσφορές.
Αυτό επισημαίνει με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας Γιώργος Λεχουρίτης. Αναφερόμενος στις αιτίες για τις οποίες το καταναλωτικό κοινό δεν έχει την δυνατότητα να κάνει αγορές τόνισε: «Ακόμα και εκπτώσεις της τάξης του 80% να κάνουμε σε όλα μας τα είδη το καταναλωτικό κοινό θα συνεχίσει να παραμένει αδιάφορο. Αυτή τη στιγμή ουσιαστικά βρισκόμαστε σε στάση εμπορίου από τους καταναλωτές. Όλες οι επιχειρήσεις βρίσκονται στην χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης της τελευταίας πενταετίας. Θα ΄λεγα ότι βιώνουν την χειρότερη κρίση από τότε που ξεκίνησε το πρόβλημα στην Ελλάδα.
Για όλα φταίει η οικονομική αβεβαιότητα που προέρχεται από την ασταθή πολιτική της κυβέρνησης. Οι πολίτες δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αγορές αφού δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Την μια ακούνε για μέτρα ανακούφισης και ανάπτυξης που θα πάρει η κυβέρνηση και τα οποία στην συνέχεια αναστέλλονται ή αναιρούνται. Την άλλη ακούνε για νομοσχέδια τα οποία πρόκειται να προωθηθούν προς αυτή την κατεύθυνση και την άλλη μαθαίνουν ότι αναστέλλονται ή ότι βρίσκονται υπό συζήτηση. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει η αγορά με αυτή την κατάσταση της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας.»
Ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας καταθέτει τις δικές του προτάσεις ώστε η αγορά να πάρει ανάσα επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση αυτών που έχει δεσμευτεί. Πρέπει να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση νομίζω ότι θα έρθουν ακόμα χειρότερες μέρες για το εμπόριο και θα ακολουθήσουν δεκάδες ακόμα λουκέτα. Με αυτές τις συνθήκες το κοινό αδυνατεί να κάνει αγορές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου