Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πεταλωτής: «Και να φύγει ο Βενιζέλος, δεν γυρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ…»

Κανένα δρόμο επιστροφής των στελεχών που ακολούθησαν τον Γ. Παπανδρέου δεν ανοίγει ενδεχόμενη αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό τόνισε κατηγορηματικά, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο Γιώργος Πεταλωτής, εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής:

«Έχουμε κάποιες αρχές και κάποιες αξίες που δεν μπορεί να σχετίζονται με το θέμα της διαδοχής που ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ – αν θα αλλάξει δηλαδή ο αρχηγός. Η ενότητα του χώρου της Κεντροαριστεράς δεν επιτυγχάνεται ούτε με την αλλαγή ηγεσίας, ούτε με μια συνάντηση προσώπων που θα αποφασίσουν εν μία νυκτί να ξαναδημιουργήσουν την Κεντροαριστερά. Χρειάζονται διαδικασίες που απαιτούν πολύ κόπο και πολύ δρόμο».

Ο κ. Πεταλωτής συμβούλευσε επίσης να μην ψάχνει κανείς παρασκήνιο πίσω από την συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Γ. Παπανδρέου. «Η συζήτηση ενός πρωθυπουργού με έναν πρώην πρωθυπουργό είναι κάτι αυτονόητο» είπε και πρόσθεσε:

«Είχαμε και έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε τη χώρα. Να παραμείνει στην Ευρωζώνη, να γίνουν προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Αυτά πήγε και συζήτησε ο Παπανδρέου με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν υπάρχουν συμφωνίες στο παρασκήνιο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου