Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Μιχ. Καρχιμάκης: «Ο Βενιζέλος απέφευγε την πρωτοβουλία για τον έλεγχο της φορολόγησης των εμβασμάτων»!

Συνέντευξη στον Φώτη Κατσούφη
Στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος αυτή την φορά εξαπέλυσε επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την υπόθεση των εμβασμάτων στο εξωτερικό.
Με νέες δηλώσεις του στο Crashonline για το θέμα αυτό ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε:
«Ο Βενιζέλος υπονόμευσε και το ΠΑΣΟΚ αλλά και την χώρα ανατρέποντας τον εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό στα μέσα της τετραετίας.
Το θέμα που φέρνει στην επιφάνεια η κυβέρνηση των εμβασμάτων και των λιστών που βγήκαν στο εξωτερικό ήταν δική μας πρόταση.
Το εμφανιζόμενο ως σχέδιο της κυβέρνησης για εφάπαξ φορολόγηση των εμβασμάτων και των λιστών με εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν, είχε αποτελέσει πρωτοβουλία με την πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση νόμου προς την κυβέρνηση Παπαδήμου.
Η πρωτοβουλία αυτή είχε ληφθεί με πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει τότε 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με συντονιστή τον τότε αντιπρόεδρο της Βουλής  Γρηγόρη Νιωτη ,και μετέπειτα της κίνησης των 75.
Η πρωτοβουλία  αυτή είχε αναληφθεί και κατατέθηκε στην Βουλή στις αρχές του 2012 από τον Γρηγόρη Νιώτη και 26 βουλευτές αλλά απερρίφθη από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ανεξήγητα και ίσως με ανεπαρκή αιτιολόγηση, αν τελικά υπήρξε αιτιολόγηση ή τελικά εξυπηρετήθηκε σκοπιμότητα;».
Για το θέμα αυτό ο κ. Καρχιμάκης ανέφερε ότι υπήρξε και συνέχεια από την τότε κίνηση βουλευτών  του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας:
Την πρόταση νόμου του κ. Νιώτη, ζητώντας να κατατεθεί στην Βουλή επικαιροποιημένη εκ νέου με επίσημο τρόπο και η κίνηση των 75 και ο ίδιος ως μέλος του πολιτικού συμβουλίου, σε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις των οργάνων, μετά τις εκλογές του 2012.
Να φορολογηθούν δηλαδή με διασταυρωτικό έλεγχό από την Τράπεζα της Ελλάδας και την Γενική Γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων, τα πιθανά αφορολόγητα εμβάσματα που βγήκαν στο εξωτερικό, από το έτος 2001 και μετά, που θα απέφεραν σε βάθος τριετίας πάνω από 30 με 40 δισ. ευρώ.
Ο τότε Υπουργός Οικονομικών, έκανε ότι δεν άκουγε ή «εκώφευε» σκοπίμως. Ο «παντογνώστης» αλλά υπονομευτής και καταστροφέας του χώρου τα «ήξερε δυστυχώς όλα». Γνώριζε δυστυχώς όλες τις μεθοδεύσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου και κατ” επέκταση και κατά της χώρας, ανατρέποντας με την παρέα του τον εκλεγμένο πρωθυπουργό μεσούσης της τετραετίας.
Σήμερα στις πρωτοβουλίες αυτές που απαξίωνε και που υπονόμευε ουσιαστικά και που ήταν προς όφελος της χώρας και των ανθρώπων της και πρότεινε ένας μεγάλος αριθμός στελεχών μη αρεστών στον κ. Βενιζέλο.
Έρχεται και σωστά τις αντιγράφει και φαίνεται να προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.  Τα ερωτήματα για την καθυστέρηση αυτή, σε βάρος της χώρας μας και όσων πλήρωσαν την κρίση είναι αμείλικτα. 
Υπέρ ποιων κρατήθηκε αυτή η καθυστέρηση των ελέγχων και της υστέρησης των εσόδων, με την απόρριψη της πρότασης νόμου που κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τον Γρ. Νιωτηκαι στη συνέχεια ,με τις παρεμβάσεις μου ως μελους του πολιτικού συμβουλίου, σε όλες τις συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ αλλά και δημόσια;
Ποιοι έπρεπε να υπηρετηθούν και να καλυφθούν από αυτή την ενέργεια της ασυλίας πιθανών φοροφυγάδων;
Ποια συμφέροντα υπηρετήθηκαν όταν τον Ιούλιο του 2013, ψηφίσαν νόμο που δεν πήρε είδηση κανένας σχεδόν βουλευτής, για να δοθεί ασυλία για 9 ολόκληρα χρόνια παραγράφοντας τους φορολογικούς ελέγχους για εμβάσματα του εξωτερικού από το 2001 και μετά;

Ποιοι και πόσοι ευνοήθηκαν  δια της πιθανά συνειδητής απραξίας και της συνειδητής απόρριψης των προτάσεων αυτών, που υπεβλήθησαν κατ” επανάληψη και στην Βουλή και στα όργανα του ΠΑΣΟΚ;».



Πηγή: http://www.crashonline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου