Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

Γιώργος: “Σύμμαχος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Καραμανλικό κατεστημένο”

Την απόλυτη ευθυγράμμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το «Καραμανλικό κατεστημένο», αποκάλυψε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ολομέλεια των τομέων, των παρατηρητηρίων και εργαστηρίων πολιτικής και δράσης του πολιτικού του φορέα.
Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο 2010 και την υπαγωγή σε καθεστώς μνημονίου έκανε λόγο για μετάθεση ευθυνών σε βάρος των «πυροσβεστών», όταν άλλοι «είχαν ανάψει τις φωτιές». Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής  επιτροπής, υπερτόνισε την ανάγκη για μία πραγματική εξεταστική και όχι ”α λα κάρτ”, που  θα βολεύει τη σύμμαχη δύναμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλαδή το Καραμανλικό κατεστημένο».
«Mετά από 5 χρόνια θυσιών του Ελληνικού λαού, μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα είχε και έχει την ευκαιρία να κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος. Την ευκαιρία να απαλλαγεί από την εξάρτησή της από τους δανειστές μας, τους εταίρους της ΕΕ και το ΔΝΤ», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.
Τελικά, τώρα σημείωσε ο κ. Παπανδρέου , συνειδητοποιούν όλοιότι η δανειακή σύμβαση, το 2010, ήταν αναγκαία επειδή δεν μπορούσαμε να δανειστούμε από τις ανοιχτές αγορές. Ίσως, μπορούσαμε να δανειστούμε με ληστρικά επιτόκια, αλλά με βέβαιο αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε χρεοκοπία και κατάρρευση.
Για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, «όσο καθυστερεί, όσο θέλει να παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας δείχνοντας μια δήθεν αδιαλλαξία ενώ στην ουσία δέχεται τους βασικούς όρους του μνημονίου, τόσο χάνει η χώρα».
Ο πρόεδρος του Κινήματος υπογράμμισε την ανάγκη για ένα πραγματικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προσθέτει διαπραγματευτική δυναμική και αξιοπιστία. «Ένα πρόγραμμα που το έχουμε απόλυτη ανάγκη, πολύ περισσότερο που τώρα, με τις επιλογές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια άλλη ανάγκη, να λάβουν μέτρα που θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Αυτό το μεγάλο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μαζί με το νέο πακέτο που θα συνυπογράψει η Ελλάδα με τους εταίρους, να έρθει σε δημοψήφισμα», επισήμανε ο κ. Παπανδρέου διευκρινίζοντας πως πρέπει να γίνει για να τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα στον Ελληνικό λαό και όχι αυτό της παραμονής μας ή όχι στο Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου