Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

του Σταύρου Στραβόλαιμου

Που έχουμε φτάσει; Τρελοκομείο η χώρα. Το ΚΚΕ στην κοσμάρα του ως συνήθως. Η Δεξιά παραπαίει. Η Χρυσή Αυγή απειλεί να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα. Ο Καμένος στην ανοησία, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες. Το ΠΑΣΟΚ στα τελευταία του. Το Ποτάμι ούτε ξέρει που βρίσκεται, που πατάει και τι θέλει. Ο Σύριζα όπου φυσάει ο άνεμος.
Μόνο το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπάρχει και αντιστέκεται στην παρακμή με σοβαρές και αξιόλογες εναλλακτικές προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης με ηρεμία νηφαλιότητα και προ πάντων με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Δυστυχώς η φωνή του δεν ακούγεται γιατί δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Είναι πραγματικά μεγάλη αδυναμία. Τα ΜΜΕ το έχουν αποκλείσει, δεν υπάρχει δυνατότητα να ακουστεί η φωνή του ευρύτερα στην κοινωνία. Ότι γίνεται είναι μόνο στο διαδίκτυο, αλλά αυτό δεν φτάνει. Κακά τα ψέματα, χωρίς τα ΜΜΕ το Κίνημα είναι αποκλεισμένο, η κοινωνία δεν ακούει τις προτάσεις του, δεν γίνεται κοινωνός των θέσεων του.
Η μόνη λύση λοιπόν είναι η απόφαση να κατέβει το Κίνημα στο λαό. Πως; Με παρουσία του Προέδρου μας στις τοπικές κοινωνίες. Να δώσει συνεντεύξεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, να επικοινωνήσει με εκπρόσωπους του μαζικού χώρου, να επισκεφθεί οργανώσεις και κινήματα. Αυτή είναι η πρώτη φάση.
Σε δεύτερη φάση να κινητοποιηθούν κεντρικά στελέχη. Με σχέδιο και προγραμματισμό να επισκεφτούν του Νομούς της χώρας και να δημιουργήσουν μικρά πολιτικά γεγονότα. Η επαφή με τις τοπικές κοινωνίες μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης για τις παραπέρα εξελίξεις.
Καθοριστική βεβαίως για την καθιέρωση του Κινήματος ως σημαντικού κομματικού παράγοντα που θα παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις, είναι η οργανωμένη και ελεγχόμενη κεντρικά λειτουργία της οργάνωσης, μέχρι το Συνέδριο. Μέχρι τότε είναι ανάγκη να υπάρξει συστηματική δουλειά στην κατεύθυνση διεύρυνσης της απήχησης του Κινήματος στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου