Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ομιλία Παπανδρέου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για την εφαρμογή της «Διαύγειας» στη δημόσια διοίκηση μίλησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Γιώργος Παπανδρέου στο Μεταπτυχιακό Τμήμα «Επικοινωνία και ΜΜΕ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Μάλιστα, όπως σχολίασε, ήταν η πρώτη φορά που ελληνικό πανεπιστήμιο τον προσκάλεσε να μιλήσει.Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι οι αλλαγές στη «Διαύγεια» από τη σημερινή κυβέρνηση είναι λανθασμένες.


Παράλληλα, αναφέρθηκε στη διαφθορά της δημόσιας διοίκησης και στο πελατειακό κράτος, το οποίο -όπως τόνισε- χρησιμοποιήθηκε «για να κρατάει τον πολίτη με σκυμμένο το κεφάλι».
Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε αντικειμενικές, αλλά όχι αναγκαστικά αξιοκρατικές, τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών, καθώς και το σύστημα του ΑΣΕΠ.Σε ερώτηση μεταπτυχιακών φοιτητών για την αντίφαση μνημονίου – διαύγειας την περίοδο διακυβέρνησής του, παραδέχθηκε ότι ένιωθε από τον κόσμο το αίσθημα ότι «χάνουμε τη δημοκρατία μας» και ζήτησε δημοψήφισμα ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να αισθανθεί, δηλαδή, ο κόσμος ότι αυτός αποφασίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου