Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΤΑ ΕΝΟΟΥΣΑΝ ;


του  Σταύρου Στραβόλαιμου

Αν νοιάζονται πράγματι για την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, πρέπει να το δείξουν με πράξεις και όχι με μεγάλα λόγια.

Αν μέλημα τους είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, πρέπει ΑΜΕΣΑ να αρχίσουν βάζουν χέρι στην υφαρπαγή και υποκλοπή του εθνικού πλούτου προς τις τρύπες της διαπλοκής.

Αν πιστεύουν ότι με όσα λένε και κάνουν η Ευρώπη θα τους φοβηθεί και θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις τους, χωρίς ανταλλάγματα, όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους, τότε πρέπει να μας εξηγήσουν καθαρά και χωρίς μισόλογα, που βασίζουν αυτή τη βεβαιότητα, για νη μην μένει η εντύπωση ότι ρίχνουν ζαριές, παίζοντας με την τύχη της χώρας.

Αν θεωρούν ότι η λιτότητα θα σταματήσει, εφόσον πάρουν χρηματοδότηση από την Τρόικα, πρέπει να εξηγήσουν πως θα γίνει αυτό, με εργαλείο ένα κράτος, κακομαθημένο, αντιπαραγωγικό, διογκωμένο, δυσκίνητο, αναποτελεσματικό.

Αν συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι καλώς έκαναν όταν υπόσχονταν προεκλογικά προσλήψεις, αυξήσεις, παροχές, επαναφορά του χαμένου βιοτικού επιπέδου και τερματισμό της βαριάς υπερφορολόγησης του λαού, είναι καιρός να το κάνουν πράξη, ανεξαρτήτως των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Αν όσα επαναστατικά και εθνικοαπελευθερωτικά διακήρυτταν είναι πράγματι εύκολο να υλοποιηθούν όπως λέγανε, οφείλουν να τα καταστήσουν γρήγορα, υπαρκτικό γεγονός.

Αν η υπόσχεση τους για διαπραγμάτευση με αξιοπρέπεια θα έφερνε ειλικρινά την ελπίδα, είναι απορίας άξιον γιατί έχει πέσει τόση μαυρίλα, τόση θλίψη και τόση απελπισία στην κοινωνία με την «κορυφαία διαπραγμάτευση» που κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου