Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η ώρα της μεγάλης ευθύνης

του Ιωάννη Μηλιώνη



Η χώρα τις προσεχείς εβδομάδες θα βρίσκεται στην πρόκληση της μεγάλης ευθύνης, για την πορεία της μεσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια η στην επιστροφή & τον αναχρονισμό.

Το ζητούμενο είναι αν σήμερα υπάρχει πολιτική ηγεσία που να θέτει ως πρώτο στόχο, την χώρα και τους πολίτες παραγνωρίζοντας το κομματικό & το προσωπικό πολιτικό κόστος.

Οι πολιτικές δυνάμεις εντός του κοινοβουλίου, δεν μπορούν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παλινδρομεί ανάμεσα στις αντικρουόμενες προσωπικές επιλογές των υπουργών της ανάλογα με τις ιδεολογικές καταβολές που εχει ο κάθε ένας, με το μυαλό κυρίως στο πολιτικό τους μέλλον και όχι για την χώρα & για όλα τούτα βάζουν μπροστά την ανθρωπιστική κρίση που πουλάει στα αυτιά των πολιτών, ( θα ασχοληθώ αργότερα τι σημαίνει στην πραγματικότητα ανθρωπιστική κρίση).

Η δε αντιπολίτευση για την μεν Νέα δημοκρατία η ασκούμενη αντιπολίτευση γίνεται με τον στόχο της Αριστερής παρένθεσης, ώστε να επανέλθει τροπαιοφόρος πρωθυπουργός ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ότι έκανε & το 09-11 με μοναδικό γνώμονα την καρέκλα του πρωθυπουργού.

Το Πασοκ του Βενιζέλου δεν μπορεί να αντιπολιτευτεί, δεν εχει επιχειρήματα, ταυτίστηκε με την συγκυβέρνηση στην Ρητόρια του λαϊκιστή Σαμαρά χωρις να γίνεται διακριτό το σημείο διαχωρισμού των δυο πολιτικών χώρων που αποτελούσαν την συγκυβέρνηση, με συνέπεια ότι και επικαλείται σήμερα δεν μπορεί να πείσει κανένα.

Ευθύνες όμως έχουμε και οι πολίτες, θα πρέπει ο κάθε ένας αλλάξει τρόπο σκέψης για το πώς συμμετέχει στο κοινωνικό πολιτικό γίγνεσθαι, να αντικαταστήσει το εγώ να είμαι καλά & γαία πυρή μιχθείτω με το εμείς με αποφάσεις προσωπικές που θα αφορούν το σύνολο των πολιτών της χώρας.

Αυτό βέβαια απαιτεί πολιτική ηγεσία & ΜΜΕ που να γαλουχήσουν τους πολίτες στο εμείς, αυτό δεν γίνεται, αυτό που δύστυχος γίνεται σήμερα από την πολιτικη ηγεσία είναι καθημερινά να βαθαίνει τον κοινωνικό διχασμό εξυπηρετώντας ίδια πολίτικα κομματικά συμφέροντα.

Σήμερα την πορεία που θα πάρει η χωρα στο σταυροδρόμι της προόδου η της οπισθοδρόμησης η σημερινή βουλή κυβέρνηση & αντιπολίτευση δεν μπορούν να δώσουν λύση ούτε στην χώρα ούτε στις ανάγκες των πολιτών.

Μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν την χώρα είναι να βάλουν στην άκρη τα κομματικά τους συμφέροντα και να πουν όλοι μαζί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου προέχει η σωτηρία της χώρας πρέπει να πάμε όλοι μαζί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούνται για την χωρα.

Γατί δυστυχός ο πολιτικός ηγέτης που απέδειξε οτι έχει όλα τα παραπάνω με απόφαση του ((σοφού κατά τα άλλα λαού)) δεν βρίσκεται στην βουλή & αυτός είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου