Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Μιχάλης Καρχιμάκης : 9 Αυγούστου 2009 ποντάρησαν στη χρεοκοπία.

Στις 9 Αυγούστου 2009 συμβαίνουν δυο γεγονότα που απο μόνα τους συσχετιζομενα αποδεικνύουν τον τροπο αντιμετώπισης των κινδύνων της χώρας αλλα και γενικότερα τον τροπο διακυβέρνησης.

  1. κατατίθεται η έκθεση του διεθνούς νομισματικού ταμείου,που η κυβέρνηση με τον κεντρικό τραπεζίτη μεθοδεύουν την μη δημοσίευση της,αλλα ομως εκείνοι που πρέπει εντός κυβέρνησης,τότε γνωρίζουν τι συμβαίνει .οτι δηλαδή η χώρα χρεοκοπεί και το αποκρύπτουν.
  2. Την ίδια μέρα δημόσια τράπεζα που σίγουρα μαθαίνει την είδηση,όπως αποκαλύπτεται , φέρεται να αγοράζει ασφάλιστρα κινδύνου ,για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζας.
Όταν λοιπόν μια ελληνική τράπεζα αγοράζει προστασία (CDS) λίγο πριν τις εκλογές χωρίς να υπάρχει κυβερνητικός έλεγχος, ειναι σαν να αμφισβητεί η ίδια την φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους ,δείχνοντας οτι πιστεύει εμμέσως στην χρεοκοπία του, και όχι μόνο.

Κρατική λοιπόν τράπεζα επι κυβέρνησης Καραμανλή περιόδου 2004-2009, "έπαιξε " τον Αύγουστο του 2009 θεωρώντας σίγουρη την χρεοκοπία της Ελλάδας .

Και όλα αυτά, με απόλυτη μυστικότητα, αλλά σε γνώση των διεθνών κάθε μορφής παικτών, υπονομεύοντας στην ουσία την ίδια την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου