Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Να ποιος είναι ο κακοποιός που κατασκέυασε τις ψευδείς κατηγορίες εναντίον του Μ. Καρχιμάκη.



Η Εισαγγελία Εφετών προτείνει να καθίσει στο σκαμνί για κακουργηματικές πράξεις ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης ο πρώην διευθυντής κατασκοπείας της ΕΥΠ,Κώστας Αγγελάκης. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών κατηγορείται,σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με ακόμη πέντε συνεργάτες του για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας που δρούσε με συγκεκριμένα σχέδιο, εκμεταλλευόμενη πληροφορίες από την ΕΥΠ ώστε να διαπράττει κακουργήματα.

Η εισαγγελέας που χειρίστηκε τη δικογραφία «καίει» στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Εφετών τον Κώστα Αγγελάκη καθώς τον καταδεικνύει ως τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, πράγμα που αν αποδειχθεί επισύρει ποινή κάθειρξης έως και δέκα χρόνων. 

Η εισαγγελική πρόταση κατονομάζει τον Αγγελάκη ως ενορχηστρωτή όλων των «επιχειρήσεων», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι εκμεταλλευόμενος στοιχεία και πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του από τη θέση του στην ΕΥΠ οργάνωνε, διέτασσε και ήλεγχε απόλυτα τη δράση της ομάδας. 

Εμφανίζεται δε ως εκείνος που στρατολόγησε τα υπόλοιπα μέλη, δίνοντάς τους οδηγίες και κατευθύνσεις, ακόμη όμως και τη δυνατότητα να κινούνται άνετα παραχωρώντάς τους υπηρεσιακές ταυτότητες της ΕΥΠ. 

Τα μέλη του κυκλώματος που αποκάλυψε η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προτείνεται να δικαστούν για δύο υποθέσεις: την έκδοση πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ με σκοπό την ηθική εξόντωση συγκεκριμένων φυσικών προσώπων και την προσπάθεια τοποθέτησης ναρκωτικών σε βασική μάρτυρα κατηγορίας σε υπόθεση της τράπεζας, προκειμένου να ενοχοποιηθεί εκ των προτέρων.

Σε οξεία δήλωσή του, με αφορμή αυτή την εξέλιξη, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης τονίζει χαρακτηριστικά τα εξής:

 ''ΑΥΤΟΣ ο κακοποιός, που κατηγορείται , για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη μέσω της οργάνωσης των κακουργημάτων, της πλαστογραφίας, ανθρωποκτονίας  από πρόθεση, ληστεία, εκβίαση, απάτη, παραβίαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ΕΙΝΑΙ εκείνος που με την με την παρέα του στην ΕΥΠ,μεθόδευσε , άθλιες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου. Αυτές έγιναν αποδεκτές ,χωρίς αποδείξεις προερχόμενες από ένα κατ εξακολούθηση κακοποιό και υπόδικο, από ορισμένους δυστυχώς παραπληροφορημένους, έτσι θέλω να ελπίζω, λειτουργούς της δικαιοσύνης χωρίς καν να διερευνήσουν συστηματικά τις προθέσεις και την πρακτική ενός κακοποιού και ανθρώπου του υποκόσμου". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου