Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Μ.Καρχιμάκης..44 Χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

44 Χρόνια από την ημέρα ίδρυσης ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

44 χρόνια από την ίδρυση του πολιτικού φορέα ο οποίος ταυτίστηκε στην σύγχρονη ελληνική ιστορία με τις πιο βαθιές, ρηξιακές και δημοκρατικές αλλαγές που  έγιναν ποτέ στον τόπο.

 Η επί της ουσίας ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, η μεταρρύθμιση στο οικογενειακό δίκαιο, η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, η δημιουργία ενός συγχρόνου κοινωνικού κράτους και η γεφύρωση του απύθμενου χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην χώρα μας, όχι εξισωτικά προς τα κάτω, αλλά με την κοινωνική και οικονομική ανύψωση των τελευταίων ήταν έργα του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. 

Αυτός ο χώρος έρχεται από μακριά, και έχει υποχρέωση στην ιστορία, να φτάσει ακόμα μακρύτερα. 

Έχει υποχρέωση όχι στην ιστορία των σχολικών βιβλίων και των πανεπιστημιακών εγχειριδίων, αλλά στην ιστορία που γράφουν κάθε μέρα οι άνθρωποι από τους οποίους και για τους οποίους δημιουργήθηκε, στους καταπιεσμένους, στους μη προνομιούχους, στην νεολαία, στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου τον μόχθο των οποίων τελικά καρπώνονται άλλοι. 

 Μαζί με αυτούς σήμερα θα ξαναβρεθούμε στους μπαχτσέδες, και μαζί με αυτούς από αύριο θα επιστρέψουμε στον αγώνα για μια νέα μεγάλη αλλαγή στην χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου