Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΣΤΟ HIGH TV -Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Η κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009 οδήγησε στην χρεοκοπία της χώρας.
170 δις ευρω το χρέος απο γεννήσεως Ελληνικού κράτους μεχρι το 2004.
320 δις ευρω από το 2004 μέχρι το 2009.
τι ήταν το λεγόμενο μνημόνιο?
Ήταν το αναγκαστικό δάνειο από την Ευρωπαική Ενωση,λόγω της χρεοκοπίας Καραμανλή επειδή δεν μας δάνειζαν οι αγορές.

Η έλλειψη πολιτικής συνεννόησης το 2010 οδήγησε στην παράταση της κρίσης ,ενώ η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία όπου συνεννοήθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις, η έξοδος απο την κρίση έγινε σε τρία χρόνια.
Γιατί η προοδευτική προσέγγιση που επικαλείται η κυβέρνηση σήμερα δέν έγινε το 2010?

Όταν υπουργός της Καραμανλικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ,έρχεται και λέει ότι το θεσμικό πραξικόπημα της ανατροπής του Παπανδρέου οδήγησε στό βάθεμα της κρίσης αυτό δεν είναι και παραδοχή των δικών σας ευθυνών γιά την ακραία στάση που κρατήσατε τότε?

Γιατί δεν ψηφίζατε και δεν υπερασπιστήκατε τις προοδευτικές συγκρουσιακές μεταρρυθμίσεις που δημιουργούσαν προυποθέσεις εισροής νέου πλούτου ,σε βάρος των λίγων και υπέρ των πολλών και αδυνάμων?
Οταν ο κ.Τσακαλώτος παραδέχεται ότι το αναγκαστικό δάνειο και ο μηχανισμός στήριξης ,ενσωμά
τωνε μια λογική δίκαιης κατανομής βαρών για να σωθεί η χώρα ,από την καταστροφική διακυβέρνηση Καραμανλή,τότε γιατί δεν συνενοηθήκατε το 2010 ,για να βγούμε γρηγορότερα απο την κρίση?
Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο πρωταγωνιστής της πραγματικής αλλαγής της χώρας.
Είχαμε λοιπόν το κ.Σαμαρά να παραδέχεται ,κατόπιν εορτής όμως την ευθύνη του για το καταστροφικό βάθεμα της κρίσης σε βάρος των πολλών και των αδυνάμων με το περίφημο "ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ" και τον κ.Τσίπρα επίσης με το εξίσου καταστροφικό "ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ" ενω εγνώριζε τα πάντα.
Η Κυβέρνηση στο Σκοπιανό ,δεν εξάντλησε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης στο γλωσσικό και το εθνολογικό.
Για το θέμα των φαινομένων ανομίας απο πολιτικά πρόσωπα,εμείς υπερασπιζόμαστε ,όλα στο φώς για τους πάντες απο όπου και αν προέρχονται.
Οι Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλος απομακρύνθηκαν απο το ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Γ.Παπανδρέου κάτι που όλοι σχεδόν προσπαθούν να αποκρύψουν.
Το δε θεσμικό πλαίσιο που πάτησε η δικαιοσύνη ,για την αποκάλυψη και την δικαστική διερεύνηση φαινομένων ανομίας και διαφθοράς δεν τις εφερε να ψηφιστούν στην Βουλή ούτε η Δεξιά ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ .
Τις εθεσμοθέτησε ,Όσο και αν θέλουν πολλοί να το αποκρύψουν η να το υποβαθμίσουν,η Κυβέρνηση Παπανδρέου-ΠΑΣΟΚ.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ απο αυτές τις μεταρρυθμίσεις κατά της ανομίας δεν είχε υπερψηφίσει σχεδόν καμμία.
ΕΧΕΤΕ ΔΕ ΕΦΕΎΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΊΑ ΠΕΡΊ ΠΑΛΑΙΟΎ ΚΑΙ ΝΈΟΥ.
Τί είναι λοιπόν παλιό και τι είναι νέο?
Όταν λοιπόν μιλάτε για νέο ,γιατί σιωπάτε για τις ευθύνες Καραμανλή και την καταστροφή που που διέπραξε σε βάρος της χώρας?
Είναι το νέο αυτό?
Είναι επίσης έκφραση του νέου αυτή , που θέλετε να εμφανίζετε ,απαξιώνοντας ολόκληρη την μεταπολίτευση ,ενώ την ίδια ώρα προσπαθείτε να μιμηθείτε τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?
Για να μπορέσουμε λοιπόν να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και στις αγωνίες των νέων ανθρώπων,πρέπει να επιδιώξουμε την δημιουργία νέου πλούτου μέσα από συγκρουσιακές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε σταδιακά όλους εκείνους που αποτέλεσαν τα μόνιμα θύματα της κρίσης που μας οδήγησε η διακυβέρνηση της πενταετίας Καραμανλή.
YOUTUBE.COM
Στην εκπομπή "Χωρίς Χρώμα" με τον Γιώργο Βαθιώτη στο High TV ήταν καλεσμένοι ο Γιώργος Ακριώτης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου