Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ



του  Σταύρου Στραβόλαιμου



Τσίπρας στο Ηράκλειο της Κρήτης προεκλογικά:

«Μας λένε ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν τους Έλληνες αν δεν ψηφίσουν αυτό που οι ίδιες επιθυμούν. Μας λένε ότι θα μας τιμωρήσει επίσης η Ευρώπη. Οι αγορές κάνουν τη δουλειά τους. Δουλειά τους είναι να κερδίζουν κι εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του ελληνικού, σημασία έχει ποιος... βαρά το νταούλι. Εμείς λοιπόν θα παίζουμε το ζουρνά κι αυτοί θα χορεύουν. Κι επειδή είμαστε στην Κρήτη, θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Αναγνωρίζουμε το ρόλο των αγορών, αλλά η πολιτική είναι πάνω από αυτές και οι ανάγκες πάνω από αυτές όταν δουν αναπτυξιακό σχέδιο και γρήγορη λύση στο χρέος θα συμμορφωθούν με τα νέα δεδομένα γιατί και αύριο θα θέλουν να κερδίζουν».

Δυστυχώς για τον ίδιο, την ώρα που εκτόξευε αυτές τις απειλές ούτε κατά διάνοια μπορούσε να φανταστεί τι έχει να αντιμετωπίσει με τα μυαλά που κουβαλάει.

- Τώρα τα βλέπει και αγωνιά να μην του μείνει η χώρα στα χέρια.

-Τώρα καταλαβαίνει ότι είναι άλλο πράγμα η επαναστατική γυμναστική στην αντιπολίτευση και άλλο η ευθύνη της διακυβέρνησης.

- Τώρα προσκυνάει του τοκογλύφους, να του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα, γλύφοντας εκεί που μέχρι χθες έφτυνε.

-Τώρα άλλοι βαράνε τα νταούλια και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χορεύει πάνω σε αναμμένα κάρβουνα σαν τους αναστενάρηδες και δυστυχώς μαζί τους και η χώρα. Οι αναστενάρηδες όμως αντέχουν το κάψιμο και περνάνε απέναντι αλώβητοι. Ο Τσίπρας και οι Βαρουφάκηδες ψευτονταήδες και μεταξωτοί μόρτηδες, χοροπηδάνε τρελαμένοι προσπαθώντας να μην τσουρουφλιστούν.

- Τώρα αντιλαμβάνονται τι τράβηξε εκείνος τον οποίο θρασύτατα, αναίσχυντα, άδικα και προκλητικά αποκαλούσαν Τσολάκογλου και Πινοσέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου