Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

του  Σταύρου Στραβόλαιμου

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν άνθρΩποι τόσο ευκολόπιστοι οι οποίοι πείθονται ότι τάχα μπορούμε να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα, μόνο αν επαναστατήσουμε εναντίον των κακών ξένων, των τοκογλύφων δανειστών που δήθεν μας επιβουλεύονται.

Όταν στις κατ’ ίδίαν συζητήσεις, στα καφενεία, στη δουλειά, στις κοινωνικές συναναστροφές, οι πολίτες συζητούν αυτό που γνωρίζουν βιωματικά και ονοματίζουν με ακρίβεια τι είναι εκείνο που φταίει για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, είναι απίστευτο να δέχονται υποκριτικές και δόλιες ερμηνείες από τους κάθε λογής Μαυρογιαλούρους λαϊκιστές.

Οι πολίτες τα ξέρουν όλα, καλύτερα από τον κάθε κατεργάρη που ψεύδεται. Και τα φακελάκια στα νοσοκομεία και τα λαδωτήρια στις δημόσιες υπηρεσίες και την αρπαχτή στα δημόσια έργα και την εκτεταμένη φοροδιαφυγή δεκάδων επαγγελματιών που προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς καμία απόδειξη, και τα πανωγραψίματα στις καλλιέργειες και τη ρεμούλα στις προμήθειες του δημοσίου με τα εικονικά τιμολόγια και τις κουτοπόνηρες υπερωρίες και τις άδειες από τη σημαία και το δημόσιο αραλίκι που λέγεται αργομισθία και την γραφειοκρατία και την πολυνομία και πολλά άλλα ακόμα «ων ουκ εστι αριθμός».

Είναι συνεπώς γελοίο και συνάμα απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμα απύλωτα στόματα που υπόσχονται λαϊκές επαναστάσεις με μπόλικη αξιοπρέπεια, εναντίον ανύπαρκτων εξωτερικών εχθρών, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Λερναία Ύδρα, το τέρας που κατατρώγει τα σπλάχνα της πατρίδας μας, ήταν και είναι οι πελατειακές σχέσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου το έχει πολλές φορές, «η θα αλλάξουμε η θα βουλιάξουμε» και τονίζει συνεχώς και διαχρονικά. «Για να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα και την ανάγκη προσφυγής σε μόνιμο εξωτερικό δανεισμό μια είναι η λύση. Να οδηγηθούμε με σκληρό αγώνα και αποφασιστικότητα στην μεταπελατειακή Ελλάδα. Ακούει άραγε κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου