Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

Μιχάλης Καρχιμάκης : Οι ίδιοι άνθρωποι που κατασκεύασαν τη δίωξη μου αποκαλύφθηκαν στη δiκη εναντίον του Κ.Bαξεβάνη


To πως ροκάνιζαν τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ, οργάνωναν ιδιωτικές παρακολουθήσεις και πως έστησαν το ψεύτικο σχέδι της δήθεν δολοφονίας Καραμανλή, όλα αυτά κατεγράφησαν στην ακροαματική διαδικασία της δίκης που εκκίνησαν κάποιοι "υπόκοσμοι" του παρακράτους για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων σε βάρος του δημοσιογράφου κυρίου Βαξεβάνη.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κατασκεύασαν και έστησαν τη δίωξη του Μιχάλη Καρχιμάκη.

Για δήθεν έγγραφα της ΕΥΠ που κατείχε,
που δεν βρέθηκαν ποτέ στην έρευνα.
γιατί απλώς δεν υπήρχαν.

Απλά, οι κατασκευαστές συκοφάντες υπηρέτησαν με τον πιο ανήθικο τρόπο σκοπούς δικούς τους και διαφόρων συστημάτων που ήθελαν να επιβάλλουν σιωπή σε πολιτικούς που τολμούσαν και μιλούσαν ακόμη για γεγονότα που διατάρασαν το χορό της ασυδοσίας..


Αθώωση του HOT DOC, νίκη της δημοσιογραφίας

 
Αθώους έκρινε το Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους δημοσιογράφους του HOT DOC Κώστα Βαξεβάνη και Βαγγέλη Τριάντη, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η κατηγορία αφορούσε το τεύχος 27 του περιοδικού με τίτλο "Ποιοί έστησαν το ψεύτικο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή" και τις αποκαλύψεις για παραθεσμική λειτουργία στελεχών της ΕΥΠ, ροκάνισμα μυστικών κονδυλίων και ιδιωτικές παρακολουθήσεις.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο γνωστός προιστάμενος της Διεύθυνσης Κατασκοπείας Κώστας Αγγελάκης, του οποίου την δράση περιέγραφε το περιοδικό χωρίς να αναφερθεί στο όνομά του.  Όπως τόνισαν στη δίκη οι συνήγοροι των δύο δημοσιογράφων Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ιπποκράτης Μυλωνάς, η δίωξη ακολούθησε μια πολύ περίεργη διαδρομή πρωτοφανή για τα δικαστικά δεδομένα. Ο Κώστας Αγγελάκης κοινοποίησε μια εξώδικη διαμαρτυρία του προς το περιοδικό, στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας. Δηλαδή ένας πολίτης έστειλε ένα έγγραφο που περιέγραφε την αντίδρασή του για μια δημοσιογραφική έρευνα.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Μαρκογιαννάκης, ανάμεσα σε δεκάδες έγγραφα που έλαβε εκείνη τη μέρα η Εισαγγελία Εφετών, φαίνεται να ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο και απέστειλε την ίδια κιόλας μέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να ασκηθεί δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων επειδή θεωρήθηκε πως απειλείται η δημόσια ειρήνη και τάξη.

Αίσθηση προκάλεσε η διαδικασία της δίκης υπό τον πρόεδρο κύριο Αντωνόπουλο η οποία ασχολήθηκε όχι μόνο με τη συγκεκριμένη κατηγορία αλλά με την ουσία της έρευνας του περιοδικού και την ελευθερία του Τύπου.

Εντυπωσιακή ήταν η αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας κυρίου Νομικού, ο οποίος πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων λέγοντας πως δεν μπορούμε να ποινικοποιούμε τη δημοσιογραφία και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να κάνει έρευνα, όταν αυτή δεν γίνεται αρεστή και αποκαλύπτει πράγματα. Ο Εισαγγελέας έκανε ιδιαίτερη μνεία για τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι του περιοδικού προχώρησαν στην στοιχειοθετημένη έρευνά τους, λέγοντας μάλιστα πως όσα έχουν καταγράψει είναι στον πυρήνα τους αληθή.

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος απευθυνόμενος στο δικαστήριο, είπε πως η Δικαιοσύνη έχει την ευθύνη όχι μόνο να διαφυλάξει τη νομιμότητα αλλά και να θωρακίσει τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου προστατεύοντάς τα από αυτούς που τη χρησιμοποιούν ως όπλο ομηρίας για αυτόν που τολμά.

Ο Κώστας Αγγελάκης διώκεται με ομάδα συνεργατών της ΕΥΠ και ιδιωτών για συμμετοχή του στο σχέδιο φυσικής και ηθικής εξόντωσης του Κώστα Βαξεβάνη. Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει προστατευόμενη μάρτυρας στον Εισαγγελέα, η ομάδα Αγγελάκη παρακολουθούσε το HOT DOC και τον δημοσιογράφο και κατασκεύασε ψεύτικες αποδείξεις που εμφάνιζαν δημοσιογράφους να συνεργάζονται με την ΕΥΠ για να τους απαξιώσει στην κοινή γνώμη.

Επίσης επιχείρησε να ακυρώσει βασική μάρτυρα σε υπόθεση δικογραφίας που αφορούσε τραπεζίτη τοποθετώντας ναρκωτικά στο σπίτι της και εμφανίζοντάς της ως αναξιόπιστη μετά από σύλληψη. Η ίδια ομάδα είχε δηλώσει στη μάρτυρα-συνεργάτη τους πως θα προχωρήσει σε εξόντωση του Βαξεβάνη. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2012, πέντε άτομα είχαν πραγματικά εισβάλει στο σπίτι του δημοσιογράφου αλλά έγιναν αντιληπτοί. Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ ο οποίος έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη τον Τύπο, βρίσκεται υπό πειθαρχικό έλεγχο 5 χρόνια στην ΕΥΠ, αλλά η Υπηρεσία περιέργως δεν ολοκληρώνει την πειθαρχική διαδικασία.

ΗOT  DOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου