Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Καρχιμάκης: «Είμαστε εδώ όλοι όσοι δεν συμβιβαστήκαμε με συμφέροντα»

«Είμαστε όλοι εδώ στα πλαίσια μιας ενημέρωσης και μιας προσπάθειας που ξεκινάμε με  επαφή με τους πολίτες» επισήμανε στην κατάμεστη αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ο Μιχάλης Καρχιμάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στη Λαμία βρέθηκε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου. Με αιχμές σε πρώην «συντρόφους» του αλλά και με σκληρή κριτική στο κυβερνητικό έργο και στη δεξιά παράταξη ο κύριος Καρχιμάκης απηύθυνε κάλεσμα συσπείρωσης όλων των μελών του Κινήματος, που πίστεψαν από την αρχή τον Γιώργο Παπανδρέου και τον ακολούθησαν σε όλες τις δύσκολες επιλογές για τη σωτηρία της χώρας.
Ο μύθος που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται για τον Παπανδρέου είναι  ανήθικος.  Ο Παπανδρέου δεν ήταν εξάρτημα κανενός και είχε αποφασίσει να πάει σε συγκρούσεις.
τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.  Ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση την οποία χαρακτήρισε «λαϊκίστικη αριστερά»  αλλά και στην Δεξιά για την οποία έβαλε σαφείς διαχωριστικές γραμμές , ενώ απέδωσε τα χαμηλά ποσοστά που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές  στην «σύμπραξη με την  Δεξιά του Σαμαρά».
«Είμαστε όλοι εδώ εμείς που δεν συμβιβαστήκαμε με συμφέροντα» τόνισε ο κύριος Καρχιμάκης και υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Παπανδρέου λέγοντας:
H μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια υπονομεύτηκε. Ο μύθος που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται για τον Παπανδρέου είναι  ανήθικος. Ο Παπανδρέου δεν ήταν εξάρτημα κανενός και είχε αποφασίσει να πάει σε συγκρούσεις.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι : «Η Δεξιά προστάτευσε τον ηγέτη της τον Καραμανλή , η κυβέρνηση  του οποίου έφερε πολλά δεινά η «Δημοκρατική Παράταξη» δεν το έκανε όμως».

Τονίζοντας ότι «φύγαμε από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν αντέχαμε την ενσωμάτωσή μας με τη δεξιά»
Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι «η μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια υπονομεύτηκε. Ο μύθος που καλλιεργήθηκε και καλλιεργείται για τον Παπανδρέου είναι  ανήθικος.  Ο Παπανδρέου δεν ήταν εξάρτημα κανενός και είχε αποφασίσει να πάει σε συγκρούσεις».
Αναφερόμενος στα σενάρια για τον τρίτο πόλο, ο Καρχιμάκης ξεκαθάρισε ότι:
Tρίτος πόλος δεν υπάρχει, το πραγματικό δίλημμα στην πολιτική θα είναι πάντοτε συντήρηση ή πρόοδος.
Το δικό μας κίνημα είπε ο κ. Καρχιμάκης έχει χαράξει διαχωριστικές γραμμές με τον δεξιό νεοφιλελευθερισμό της Νέας Δημοκρατίας και με τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ .
Στόχος μας είναι η επανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου με τις προοδευτικές πολιτικές και τη στήριξη των αδύναμων. Στην οικονομία όπως και σε οποιονδήποτε άλλον τομέα δεν μπορείς είπε ο κ. Καρχιμάκης , να είσαι με όλους και με όλα. Κάποιους πρέπει να υπερασπιστείς και με άλλους να συγκρουστείς.
Εμείς επιλέγουμε την σύγκρουση με όλους εκείνους, οι οποίοι λειτουργούν ως «τροχοπέδη» για τη δημιουργία νέου πλούτου στην χώρα, όλους εκείνους που παρασιτούν εις βάρος των ευρύτερων λαϊκών μαζών.  Με όλους τους θαλασσοδανειάρχες και τους λαθρέμπορους καυσίμων. Αντίθετα επιλέγουμε να γίνουμε η «ασπίδα» του μη προνομιούχου, αυτού που επλήγη άδικα από την κρίση, είπε το στέλεχος του Κινήματος και τόνισε ότι
Δεν είναι δυνατόν να την πληρώνουν πάντα τα μόνιμα θύματα της κρίσης.
Δεν είναι δυνατόν να πλήττονται μονάχα οι αδύναμοι, τα μόνιμα θύματα της κρίσης και να απαλλάσσονται  με νόμο οι  φοροφυγάδες  που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν πλήθος κόσμου αλλά και μέλη της δημοτικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης καθώς και επαγγελματικών οργανώσεων.
Το Κίνημα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου, μπαίνει ξανά στον πολιτικό χάρτη της χώρας με προτάσεις και επικοινωνία με τους πολίτες.  Σε αυτό το κλίμα ήταν και η συνέντευξη που  παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο τηλεοπτικό κανάλι ΕΝΑ, ο κύριος Καρχιμάκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου