Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Μ. Καρχιμάκης: "Η αλήθεια για τις περικοπές 2009-2011!"

Οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις έγιναν από το 2012 και μετά και όχι από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Το παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Μιχάλης Καρχιμάκης.

Μάλιστα, παραθέτει και πίνακα με τις αποδοχές των συνταξιούχων τις επίμαχες περιόδους, κάνοντας λόγο για άδικες, κατασκευασμένες από τα ΜΜΕ, κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου, συμφέροντα και πολιτικούς υπονομευτές.

«Εδώ και μερικά χρόνια καλλιεργείται το σενάριο των υπερβολικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις από την κυβέρνηση Παπανδρέου την περίοδο 2009-2011», αναφέρει στη δήλωσή του ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Οι περικοπές λοιπόν σε μισθούς και συντάξεις, αν συμπεριλάβουμε και τη φορολογία στο τελικό συνολικό εισόδημα, την περίοδο 2009-2011 ήταν ελάχιστες έως μηδαμινές», τονίζει.

«Το παραμύθι λοιπόν και οι άδικες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Παπανδρέου περί τεράστιων οριζοντίων περικοπών να σταματήσουν.

Παραθέτω, για την αλήθεια, πίνακα με την ετήσια μισθολογική κατάσταση συνταξιούχου που αποτυπώνει το μέσο όρο χιλιάδων ανθρώπων με τις αποδοχές από το 2008 μέχρι το 2014».

Σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη, «αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι μεγάλες περικοπές έγιναν, παρά τις διαβεβαιώσεις της δεξιάς συγκυβέρνησης, από το 2012 και μετά.

Η αλήθεια λοιπόν είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που κατασκεύασαν εναντίον του Παπανδρέου τα ΜΜΕ, τα συμφέροντα και οι πολιτικοί του υπονομευτές».

Και όλα αυτά, όπως αναφέρει, «για να μην προχωρήσουν συγκρουσιακές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις της τότε κυβέρνησης που έθιγαν τους υποκλοπείς και αναχαιτιστές του δημοσίου πλούτου, που συμμάχησαν με τις πολιτικές επιδιώξεις αυτών που ήθελαν να τον ανατρέψουν».

Το παρακάτω παράδειγμα συνταξιούχου, όπως υποστηρίζει ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου, «αναδεικνύει την αλήθεια και καταρρίπτει το μύθο»:

Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2009: 27.002
Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2011: 26.992
Αποδοχές μετά από φόρους έτους 2013: 16.597

«Τα συμπεράσματα για τα πάντα δικά σας»,
καταλήγει ο κ. Καρχιμάκης στο σημείωμά του στο τέλος του οποίου παρατίθεται ο πίνακας των αποδοχών από συντάξεις κατά τα έτη 2008-2014:

ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου