Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι διορισμοί στελεχών της διακυβέρνησης Καραμανλή είναι ανεπίτρεπτοι για κυβέρνηση «Αριστεράς»...



Από τον Τομέα Θεσμών, Δημοκρατίας και Συμμετοχής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, σχετικά με τις πληροφορίες για τον διορισμό από την κυβέρνηση και τέταρτου Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ως Γ.Γ. Διαφάνειας, του πρώην εισαγγελέα κ. Παπαγγελόπουλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:



Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση «για πρώτη φορά Αριστερά»…!

Διότι:

1. Παρά τους ισχυρισμούς της ότι προχωρεί σε περιορισμό δαπανών, προσθέτει μία επιπλέον θέση Γενικού Γραμματέα στις ήδη τρεις που είχε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετώντας στην ενιαία θέση του Γενικού Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διαφάνειας, που κατέχει ήδη ο κ. Κ. Παπαϊωάννου, και τον πρώην εισαγγελικό λειτουργό κ. Παπαγγελόπουλο.

2. Τοποθετεί σε αυτήν την θέση τον κ. Παπαγγελόπουλο, που είχε τοποθετηθεί στην ευαίσθητη και απολύτως εμπιστευτική θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει η συνεχής αυτή σειρά «συμπτώσεων», μετά την επιλογή του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και την εξαίρεση της κυβερνητικής περιόδου 2004-2009 από το πεδίο έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις αιτίες εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.

3. Εμφανίζεται τουλάχιστον αδιάφορη (;) για το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, είχε αναλάβει την υπόθεση εκτύπωσης και διανομής χιλιάδων υβριστικών φυλλαδίων κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την προεκλογική περίοδο του 2004, υπόθεση για την οποία δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από την έρευνά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου